My site

Ieejas forma

Sveiks: Viesi

 

Profils
Vēstules
Iziet

Šobrīd saitā...


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0
Sākums » 2009 » Aprīlis » 26 » Batons uzvar Bahreinā
17:13
Batons uzvar Bahreinā
Par F-1 Bahreinas "Grand Prix" uzvarētāju šodien kopvērtējuma līderis Džensons Batons ("BrawnGP"), izcīnot trešo uzvaru šosezon. Otrais bija Sebastians Fetels ("Red Bull"), bet trešais palika Jarno Trulli ("Toyota").

Pēc starta vadībā izvirzījās Timo Gloks, kurš apsteidza sav komandas biedru Jarno Trulli, bet Hamiltons, startējot no piektās pozīcijas, pacēlās uz otro. Pirmajā līkumā vairākas formulas neizvairījās no sadursmēm, un boksos devās Roberts Kubica un Kazuki Nakadžima, kuriem nomainīja priekšējos antispārnus, bet vēl pēc apļa (pirmajā līkumā pēc sadursmes ar Kimi Raikonenu) no devītās pozīcijas arī Felipe Massa.

11.apļa beigās boksos kā pirmais no līderiem devās Gloks, kurš trasē atgriezās devītajā vietā, līderpozīciju atdodot Trulli. 13.aplī itālis devās pitstopā, un pēc atgriešanās trasē apsteidza Fernando Alonso, tomēr sīvā cīņā Alonso atguva savu pozīciju. Par līderi kļuva Batons, aiz viņa Hamiltons, Fetels un Baričello. Boksos pēc brīža iebrauca Baričello, Hamiltons un nedaudz vēlāk Alonso un Trulli. Pirmajā pozīcijā izvirzījās Fetels, otrais bija Raikonens, kurš startēja no desmitās vietas un tobrīd atpalika no vācieša par 14 sekundēm. Trešajā vietā braucošais Batons bija 17 sekundes aiz līdera. 20. aplī Fetels brauca pie saviem mehāniķiem, un, atgriežoties trasē, viņam garām pabrauca Batons un Trulli, tomēr Rosbergu izdevās noturēt aizmugurē, tātad ceturtā vieta. 22. aplī beidzot boksos devās Rosbergs un Raikonens, kurš pie mehāniķiem pavadīja 10,2 sekundes un atgriezās tikai desmitajā vietā.

Pēc pirmās pitstopu sērijas vadībā bija Batons, kuram sekoja Trulli, bet aiz viņa cieši, pussekundes attālumā brauca Fetels, tad Hamiltons, Baričello un Gloks. Batons lēnām palielināja pārsvaru pār Trulli, 25. aplī pārsvaram sasniedzot desmit sekundes. 26. aplī otrreiz boksos devās Baričello, atgriežoties priekšā Rosbergam (septītā vieta). Savukārt viņiem priekšā cīņā par piekto pozīciju Raikonens uzsāka tuvošanos Glokam. Raikonena komandas biedrs Massa joprojām atradās 13. vietā aiz Vēbera.

Fetels tomēr nespēja izdarīt būtisku spiedienu uz Trulli otro pozīciju, turpinot braukt trešajā vietā, bet Batons aizvien atrāvās no konkurentiem. 30. aplī Massam bija pitstops, pēc kura viņš noslīdēja uz pirmspēdējo, 19. vietu. 33. aplī Raikonens jau bija gandrīz noķēris Gloku, un jau nākamajā aplī vācietis devās boksos, atkrītot uz desmito pozīciju. 35. aplī Batona pārsvars pār Trulli bija pieaudzis līdz 15 sekundēm, Fetels no Trulli - pusotru sekundi, bet no Fetela vienas sekundes attālumā brauca Hamiltons.

38. aplī vienlaikus boksos iebrauca Batons, Trulli un Hamiltons, attiecīgi viņi atgriezās otrajā, ceturtajā un sestajā vietā. Baričello no piektās vietas uzbruka Trulli, un uz mirkli apsteidza itāli, bet pārāk tālu izbrauca līkumā, un Trulli atguva pozīciju. Pie mehāniķiem tāpat devās Fisikella (no trešās vietas), Kovalainens un Vēbers. Pēc Batona un Trulli pitstopiem vadībā atkal atradās Fetels ar 26 sekunžu pārsvaru pār Trulli, bet pēc apļa arī viņš devās boksos, atgriežoties trasē aiz Raikonena trešajā vietā, bet priekšā Trulli.

Līderpozīciju atguva Batons, aiz viņa Raikonens, tad Fetels, Trulli un Baričello, turklāt pēdējie trīs piloti iekļāvās trīs sekunžu robežās. 45. aplī otro reizi boksos iebrauca Raikonens, kurš trasē atgriezās aiz Gloka, tomēr spēja atgūt sesto pozīciju. Trulli sāka uzbrukt Fetela otrajai pozīcijai, bet pitstopā devās Rosbergs. Baričello 47. aplī no ceturtās vietas trešo reizi iebrauca boksos un zaudēja divas pozīcijas vietu. Vienā brīdī ātrumu zaudēja Raikonens, un viņam garām pabrauca Baričello. 53. aplī Massa apsteidza Fisikellu un pakāpās uz 14. vietu.

Pēdējos apļos situācija braucēju izvietojumā nemainījās, un uzvaru izcīnīja Batons, aiz viņa Fetels, bet trešais Trulli. Ceturtajā vietā finišēja Hamiltons, piektais Baričello, sestais, izcīnot pirmos punktus "Ferrari" šosezon, bija Raikonens, bet atlikušajās vietās punktos - Gloks un Alonso.

Bahreinas "Grand Prix" rezultāti:

1. Button Brawn GP-Mercedes 1h31:48.182
2. Vettel Red Bull-Renault +7.187
3. Trulli Toyota +9.170
4. Hamilton McLaren-Mercedes +22.096
5. Barrichello Brawn GP-Mercedes +37.779
6. Raikkonen Ferrari +42.057
7. Glock Toyota +42.880
8. Alonso Renault +52.775
9. Rosberg Williams-Toyota +58.198
10. Piquet Renault +1:05.149
11. Webber Red Bull-Renault +1:07.641
12. Kovalainen McLaren-Mercedes +1:17.824
13. Bourdais Toro Rosso-Ferrari +1:18.805
14. Massa Ferrari +1 lap
15. Fisichella Force India-Mercedes +1 lap
16. Sutil Force India-Mercedes +1 lap
17. Buemi Toro Rosso-Ferrari +1 lap
18. Kubica BMW Sauber +1 lap
19. Heidfeld BMW Sauber +1 lap
Nefinišēja:Nakajima Williams-Toyota 49

Skatījumu skaits: 978 | Pievienoja: MuMM | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:

Kopvērtējums

SDAF1 TV

Čats

Reklāma