My site

Ieejas forma

Sveiks: Viesi

 

Profils
Vēstules
Iziet

Šobrīd saitā...


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0
Sākums » 2009 » Aprīlis » 30 » No 2010. gada komandu budžets - 40 miljoni
17:44
No 2010. gada komandu budžets - 40 miljoni
Starptautiskā Automobiļu Federācija (FIA) šodien nāca klajā ar oficiālu paziņojumu, ka 2010. gadā visu Formula 1 komandu budžets tiek samazināts uz 40 miljoniem Sterliņu mārciņu. Šī iemesla dēļ čempionātā varētu ienākt vairākas jaunas komandas.

Sākotnēji bija plānots, ka budžeta griesti būs 30 miljonu apmērā, taču FIA prezidents Makss Moslijs pēc konsultēšanās ar pašreizējām komandām šo summu nolēma palielināt par 10 miljoniem. Ar 40 miljonu budžetu vienībām nāksies operēt no 2010. gada 1. janvāra līdz 31. decembrim.

Budžets sevī ietvers lielāko daļu patēriņu, taču būs arī daži izņēmumi. Nozīmīgākais no tiem ir dzinēju jomā, kas atbilstoši jaunajiem noteikumiem sastādīs papildus izdevumus. Tāpat šajos 40 miljonos nav ietvertas pilotu algas, FIA piespriesto sodu atmaksas summas, kā arī reklāmas un komandu pasākumu organizēšanas izdevumi.

Noteikumi paredz, ka līgumu par pievienošanos "40 miljonu komandām" nebūs jāparaksta obligāti, taču tie, kas to izdarīs, saņems lielas priekšrocības. Šīm komandām būs atļautas kustīgās detaļas priekšējos un aizmugurējos antispārnos, kā arī dzinēji bez apgriezienu ierobežojuma. Tāpat pirms un pēc sezonas tās varēs veikt neierobežotu testu skaitu, nebūs arī vēja tuneļu ierobežojumu.

Nav šaubu, ka tēriņu samazināšana ļaus jaunām komandām pievienoties Formulai 1. Šobrīd uz starta ir atļauts iziet 24 mašīnām, bet no nākamā gada šis skaitlis ir palielināts uz 26. Šobrīd reālākās trīs komandas, kas varētu startēt nākamajā gadā ir "USF1", "Lola" un "Aston Martin". Nopietnu interesi nesen izrādīja arī "iSport", kas pašlaik brauc GP2 čempionātā.

Skatījumu skaits: 936 | Pievienoja: MuMM | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:

Kopvērtējums

SDAF1 TV

Čats

Reklāma