My site

Ieejas forma

Sveiks: Viesi

 

Profils
Vēstules
Iziet

Šobrīd saitā...


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0
Sākums » 2009 » Maijs » 1 » No nākamā gada aizliegta degvielas uzpilde
10:11
No nākamā gada aizliegta degvielas uzpilde
Pēc vakar notikušās Pasaules Motoru Sporta Padomes sēdes FIA nākusi klajā ar jauniem noteikumiem, kas paredz no nākamās sezonas aizliegt boksu apmeklējumu laikā uzpildīt formulās degvielu. Pēdējo reizi bez degvielas uzpildes visu sacīksti piloti pēdējo reizi brauca 1993. gadā.

"Mēs apstiprinām, ka no 2010. gada degvielas uzpildīšana sacīkšu laikā tiks aizliegta," teikts FIA oficiālajā ziņojumā. "Mērķis ir samazināt izmaksas, kas rodas pārvadājot degvielas uzpildes ierīces starp posmiem, kā arī dot lielāku iedvesmu ražotājiem izgatavot dzinējus, kas degvielu patērē pēc iespējas mazāk."

Vienlaikus FIA arī apstiprinājuši jaunus minimālā svara noteikumus formulām. Ja šosezon tie ir 605 kilogrami, tad nākamgad mašīna nedrīkstēs svērt mazāk par 620 kg. Noteikumi tiek mainīti ar mērķi neradīt smagākajiem pilotiem apgrūtinājumus izmantojot KERS sistēmu. Tā kā no nākamā gada šī sistēma būs obligāta visiem, tādi gari piloti kā Roberts Kubica var ievērojami zaudēt tikai tāpēc, ka ir pārāk gari un sver vairāk kā pārējie.

Piemēram, ja viens no vieglākajiem F1 braucējiem Felipe Masa sver tikai 59 kg, tad Kubicas svars ir 73 kg. Tā kā mašīnu minimālais pieļaujamais svars tiek palielināts par 15 kilogramiem, ar to pilnībā pietiks, lai tāds kā Kubica nezaudētu tikai sava smaguma dēļ. Tagad polim būs iespēja lietot KERS tā, ka sistēma neradīs balansējuma izmaiņas viņa formulai.

Skatījumu skaits: 998 | Pievienoja: MuMM | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:

Kopvērtējums

SDAF1 TV

Čats

Reklāma