My site

Ieejas forma

Sveiks: Viesi

 

Profils
Vēstules
Iziet

Šobrīd saitā...


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0
Sākums » 2009 » Maijs » 8 » Piloti iestājas pret FIA un aizstāv Ferrari
17:03
Piloti iestājas pret FIA un aizstāv Ferrari
Pēc tam, kad Makss Moslijs šonedēļ izteicās, ka Formula 1 mierīgi varētu iztikt bez "Ferrari" komandas līdzdalības, vairāki piloti šodien pauda savu neapmierinātību ar FIA politiku un izteica atbalstu itāļu komandai, kas īsti nav apmierināta ar jaunajiem nesen pieņemtajiem noteikumiem.

Jau vēstījām, ka "Ferrari" nav mierā ar to, ka no 2010. gada maksimālais pieļaujamais komandu budžets tiek samazināts uz 40 miljoniem Sterliņu mārciņām, bet tās vienības, kas izvēlēsies tērēt vairāk, tiks tehniski ievērojami ierobežotas. FIA prezidenta Moslija atbilde uz to bija tāda, ka čempionāts bez problēmām varētu iztikt arī bez "Ferrari" klātbūtnes, ja gadījumā itāļi nevēlas startēt pie šādiem nosacījumiem.

Ne F1 boss Bernijs Eklstons, ne arī piloti un citas komandas nav mierā ar šādu attieksmi, tāpēc šodien ir sācies vārdu karš abu pušu starpā un vairāki slaveni sportisti jau izteikušies negatīvi par iespējamo "Ferrari" aiziešanu no Formulas 1.

"Bez "Ferrari" tā vairs nebūs Formula 1," pēc ierašanās Barselonā sacīja viens no pieredzējušākajiem pilotiem pasaules čempionātā - Džankarlo Fisikella, kurš pats arī nāk no Itālijas.

Divkārtējais pasaules čempions Fernando Alonso, kurš it kā pats sapņojot par nokļūšanu "Ferrari" sastāvā, tikmēr izteicies, ka Formula 1 bez šīs komandas vienkārši "nav iespējama". 2008. gada čempions Luiss Hamiltons domā līdzīgi un nemaz "nevar to iztēloties".

Šī brīža vadošais "Ferrari" braucējs Felipe Masa izteicās, ka nevēlas atrasties šī strīda epicentrā, taču skaidri lika nojaust, ka nav apmierināts ar esošo F1 čempionāta politiku: "Ziniet, būtu jauki, ja šis sporta veids kļūtu labāks. Vajadzētu mazāk politikas un vairāk sportiskā gara, tas ir viss, ko es varu pateikt."

Vecmeistars Rubenss Barikello, kurš pats savulaik sešus gadus startēja "Ferrari" sastāvā un bija otrais numurs aiz Mihaela Šūmahers, nosaucis Moslija izteikumus par pārāk "skaļiem".

"Red Bull" pilots Marks Vēbers tikmēr ir ķēries pie pašas Moslija noteikumu idejas kritizēšanas un nedomā, ka būtu labi izveidot divas dažādas "formulu klases": "Ja komandas darbosies pēc divām dažādām tehnisko noteikumu grāmatām, tas man kā braucējam nebūs saistoši. Piemēram, ja es spēlētu tenisu, tad gribētu, lai otram ir tāda pati rakete kā man!"

Tikmēr Bernijs Eklstons pieļauj iespēju, ka līdz nākamās sezonas sākumam atļautais budžets tomēr tiks palielināts un nebūs vien 40 miljoni: "Ir jābūt tā, ka visas komandas ir apmierinātas ar budžeta griestiem, pat "Ferrari". Un, ja mēs viņus varam apmierināt, tad tas ir jādara. Problēma ar Maksu ir tāda, ka viņš vairs nav tik spējīgs kā agrāk, kad dāvanas pasniedza rozā kastē ar lenti. Tagad viņš visu grib iebāzt kartona kastē un apsiet ar striķi. Es nepieļaušu, ka tā notiek."

Skatījumu skaits: 891 | Pievienoja: MuMM | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:

Kopvērtējums

SDAF1 TV

Čats

Reklāma