My site

Ieejas forma

Sveiks: Viesi

 

Profils
Vēstules
Iziet

Šobrīd saitā...


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0
Sākums » 2009 » Maijs » 10 » Piloti komentē savu sniegumu pēc kvalifikācijas Spānijā
12:49
Piloti komentē savu sniegumu pēc kvalifikācijas Spānijā
Formula 1 pasaules čempionāta piekto posmu no pirmās rindas uzsāks Džensons Batons un Sebastians Fetels, taču svarīgas cīņas Barselonas trasē norisinājās arī pārējo braucēju starpā. Piedāvājam vairāku pilotu spilgtākos komentārus, ko tie sniedza pēc Spānijas GP kvalifikācijas.

Džensons Batons (1.vieta) pēc izcīnītās "pole position" izteicis pārsteigumu par savu sniegumu, jo pastāvēja iespēja, ka brits vispār nepaspēs uzsākt pēdējo lidojošo apli pirms laika atskaites beigām. Šī viņam būs trešā "pole" piecu sacīkšu laikā un sestā visas karjeras laikā. Kopvērtējuma līderis ir pārliecināts, ka cīņa ar Fetelu šodien būs sīva.

"Viss varēja noiet greizi. Pēdējā mēģinājumā no boksiem izbraucām laicīgi, taču man ziņoja, ka iesildīšanās aplim ir tikai par četrām sekundēm vairāk laika kā normāls lidojošais aplis, turklāt man bija jāpalaiž priekšā Roberts Kubica, kurš jau atradās trasē. Starta līniju šķērsoja tikai pāris sekundes pirms laika atskaites beigām. "Pole position" man bija pārsteigums. Mašīna ir uzlabota, taču mēs vēl neesam paveikuši visu. Nezinu, kurā aplī Sebs veiks pitstopu, taču ir jauki atkal būs virsotnē."

Sebastians Fetels (2.vieta) jūtas apmierināts ar otro starta vietu, taču izteicis nelielu pārsteigumu, ka Batons varēja pārspēt viņa rezultātu, lai gan bija lēnāks pirmajos divos sektoros.

"Mums ir spēcīga mašīna un izskatās, ka šajā nedēļās nogalē tā strādā pilnvērtīgi, tāpēc jūtos lieliski. Pirmajā kārtā ar veicām tikai vienu apli, izmantojot cietās riepas, un vienu apli arī otrajā kārtā, šoreiz ar mīkstajām riepām."

Rubenss Barikello (3.vieta) izteicis pārsteigumu par to, ka "pole position" izcīnījis otrs "Brawn" pilots, jo līdz pēdējām sekundēm izskatījās, ka tieši viņš būs ātrāks. Barikello bija pirmais no līderiem, kurš veica izšķirošo lidojošo apli un vēlāk noskatījās kā viņam garām aizsteidzas divi konkurenti.

"Otrajā kvalifikācijas kārtā mašīnā jutos patiešām labi un Džensona uzvara man bija pārsteigums. Tomēr viņš to ir pelnījis. Vienīgais mans mīnuss bija tas, ka pēdējo lidojošo apli veicu salīdzinoši agri. Tomēr es turpināšu cīnīties. Man jācīnās sparīgāk, lai viņu noķertu."

Felipe Masa (4.vieta) ieguvis labāko starta vietu šajā gadā gan sev, gan komandai, uzskata, ka tas ir tikai laika jautājums, kad "Ferrari" atgriezīsies uz uzvaru takas. Brazīlietis gan nedomā, ka spēs cīnīties par uzvaru jau Spānijas GP.

"Joprojām atpaliekam, taču esam daudz spēcīgāki kā agrāk. Tas vairāk vai mazāk ir tas, uz ko mēs cerējām, taču arī citi ir progresējuši. Šis ir vien pirmais solis un katru sacīksti mēs kaut ko uzlabosim. Nezinu vai to spēsim šeit Spānijā, taču pienāks sacīkstes, kad cīnīsimies par uzvarām, pjedestāliem un labām pozīcijām."

Fernando Alonso (7.vieta) izteicies, ka kvalifikācijā labāku rezultātu nebija spējīgs uzrādīt un sacīkstē varētu klāties vēl grūtāk.

"Mēs sasniedzām visu, ko spējām. Bijām ātri un esam pietuvojušies līderiem, lai gan otrajā kārtā ieņēmām tikai desmito vietu. Zinām, ka septiņas priekšā esošās mašīnas sacīkstē būs ātrākas un daudziem aizmugurē startējušajiem ir vairāk degvielas, tāpēc pitstopu laikā tās var nokļūt priekšā. Būs grūti noturēt šo pozīciju. Punkti ir tas uz ko mēs mērķējam Spānijas GP."

Roberts Kubica (10.vieta) bija priecīgs par pirmajām divām kvalifikācijas kārtām, taču izšķirošajā cīņā pievīla riepu izvēle, kā rezultātā krasi pasliktinājās mašīnas vadāmība.

"Kvalifikācija man sākās ļoti labi. Veicu divus ļoti labus apļus pirmajā kārtā un pēc tam fantastiski gāja arī otrajā kārtā. Pirmais aplis bija tik labs, ka varēju vairāk nebraukt un taupīt riepas. Bija skaidri redzams, ka mašīna ir progresējusi. Tomēr trešajā kvalifikācijas daļā jau no paša sākuma mašīna bija grūta pagriešamība. Bija skaidrs, ka ir problēmas un tāpēc braucu boksos. Žēl, ka gadījās šī aizķeršanās un nebija iespēju pierādīt mašīnas īsto potenciālu."

Luiss Hamiltons (14.vieta) ir izcīnījis sliktāko starta pozīciju kopš pirmā posma Austrālijā. Aizvadītās sezonas čempionam pietrūka 0.4 sekundes, lai iekļūtu pēdējā kvalifikācijas kārtā.

"60 apļu laikā daudz kas var mainīties. Ja mēs tiktu pie viena punkta, tas būtu lieliski. Kvalifikācija bija sarūgtinoša, taču tas ir viss, ko varējām paveikt. Nebijām tālu no iekļūšanas trešajā kārtā, taču jau pēdējā lidojošā apļa sākumā manas riepas nebija labā stāvoklī. Bijām cerējuši, ka kvalificēsimies augstāk."

Kimi Raikonens (16. vieta) ir pārliecināts, ka "Ferrari" ir pietuvojusies vadošajām komandām. Soms gan neizkļuva no pirmās kvalifikācijas kārtas, jo veica sliktu lidojošo apli, bet pēc tam cerēja, ka ar to pietiks, lai turpinātu cīņu. Pirms gada Spānijā Raikonens guva savu pēdējo uzvaru Formulā 1.

"Es domāju, ka ar to pietiks. Varbūt tas bija pārāk optimistisks uzskats, taču nevēlējāmies izniekot apļus. Tā bija slikta kļūda, jo mašīna bija ātrāka kā pirmajos posmos. Es pats biju pārliecināts par to, lai gan galu galā nav svarīgi, kurš īsti ir vainojams pie tā. "

Heiki Kovalainens (18.vieta) atzina, ka lidojošajā aplī viņu brīžiem bloķējusi viena no "BMW" formulām, tomēr soms nedomā, ka bez šī starpgadījuma būtu spējis izcīnīt daudz labāku starta vietu. Nevienā no pirmajiem pieciem posmiem viņš nav spējis kvalificēties pirmajā desmitniekā.

"Tas bija tikai dažos lēnajos līkumos, tāpēc diez vai tas ko izšķīra. Mums vienkārši pietrūka ātruma. Nebija pārliecības, lai varētu braukt ātrāk. Mašīnas balansējums nav slikts, taču pietrūkst saķeres."

Skatījumu skaits: 943 | Pievienoja: MuMM | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:

Kopvērtējums

SDAF1 TV

Čats

Reklāma