My site

Ieejas forma

Sveiks: Viesi

 

Profils
Vēstules
Iziet

Šobrīd saitā...


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0
Sākums » 2009 » Maijs » 10 » Brawn GP izcīna dubultuzvaru Spānijā
17:26
Brawn GP izcīna dubultuzvaru Spānijā
Ceturto uzvaru piecu posmu laikā šodien notikušajā Spānijas GP izcīņā guva "Brawn" pilots Džensons Batons, kurš līdz ar to vēl vairāk palielinājis pārsvaru kopvērtējumā. Uz pjedestāla kāpa arī brita komandas biedrs Rubenss Barikello, kura secības uz uzvaru izbojāja stratēģija, un Marks Vēbers no "Red Bull".

Tieši Barikello bija ātrākais pilots startā. Lai gan viņš startēja tikai trešais, jau pirmajā līkumā veterāns bija pacēlies uz pirmo pozīciju, ko bez problēmām arī nosargāja līdz pirmajiem boksu apmeklējumiem, kamēr Batons visu šo laiku brauca otrajā vietā. Ja abi būtu izmantojuši vienādu stratēģiju, uz boksu apmeklējumu rēķina izmaiņas līderu starpā faktiski nebūtu iespējamas.

Tomēr komanda rīkojās savādāk. Ja pirms sacīkstēm abiem saviem braucējiem "Brawn" bija ieplānojuši trīs pitstopu stratēģiju, tad sacīkstes laikā Batonam tā tika mainīta, bet Barikello – saglabāta bez izmaiņām. Pat nespeciālistam tobrīd bija visai skaidri zināms, ka tas ļaus pirmo pozīciju atgūt Batonam, kura uzvarā neapšaubāmi ir ieinteresēta komanda, jo tieši viņš ir galvenais pretendents uz čempiona titulu. Jāpiemin, ka Barikello kontā arī šīs sacīkstes ātrākais aplis.

Kamēr līderu vidū vadību pārņēma Barikello, bet aiz viņa pirmajā līkumā iekārtojās Džensons Batons un Felipe Masa, kuram izdevās tikt garām no otrās vietas startējušajam Sebastianam Fetelam, peletona vidusdaļā notika visai ievērojama avārija. Tās vaininieki bija Niko Rosbergs un Jarno Trulli, kuri sadūrās un pēdējais arī saslīdēja. Lielajā burzmā Trulli vadīto formulu aizķēra "Toro Rosso" piloti Sebastians Buemi un Sebastians Burdē, kā arī Adrians Zutils. Visi četri bija spiesti izstāties un trasē uz četriem apļiem devās drošības mašīna, bet pats negadījums būtu klasificējams kā "sacīkšu negadījums".

Kamēr jau aprakstītā cīņa par uzvaru tika izšķirta "Brawn" komandas stratēģijas rezultātā starp Batonu un Barikello, lielisks duelis visas sacīkstes garumā norisinājās starp Masu un Fetelu. "Ferrari" pilots sajūsmināja savus līdzjutējus ilgi braucot trešajā pozīcijā. Abus boksu apmeklējumus viņš veica vienlaikus ar konkurentu no "Red Bull", līdz ar to nedodot Ķīnas GP uzvarētājam nekādas iespējas pacelties uz augšu. Masa gan nebija tik ātrs kā vadošie braucēji un rezultātā viņiem abiem garām pitstopu laikā tika pirms tam aizmugurē braucošais Vēbers, taču ne tas piesaistīja galveno uzmanību.

Kārtējo reizi stratēģijas ziņā izgāzās "Ferrari" eksperti, jo pēdējā boksu apmeklējumā Masas formulai vienkārši netika uzpildīts pietiekami daudz degvielas, lai ar to veiksmīgi varētu aizstāvēt pozīciju no Fetela un nokļūt līdz finišam. Nācās izvēlēties starp izstāšanos un dažiem punktiem, tāpēc četrus apļus pirms finiša brazīlietis pēc komandas pavēles palaida Fetelu priekšā. Kimi Raikonens, kurš kopā ar komandu stratēģiski kļūdījās jau kvalifikācijā un startēja vien no pēdējiem, jau pēc nepilniem 20 apļiem pēkšņi kļuva lēns un tehnisku problēmu dēļ izstājās.

Kamēr Fetels cīņu par čempiona titulu turpināja izcīnot ceturto vietu, Masam pēdējā aplī garām tika arī mājinieku favorīts Fernando Alonso, kurš pēdējos kilometros sadeldēja vairāk kā 10 sekunžu deficītu. Pirms starta Alonso šaubījās, vai vispār spēs tikt pie punktiem, taču gan startā, gan cīņās ar konkurentiem "Renault" pilots uzvedās pārliecinoši un ir pelnījis šo piekto vietu. Masam beigās tomēr izdevās finišēt sestajam, kamēr pēdējie punkti pienācās Nikam Haidfeldam un Niko Rosbegam. "BMW Sauber" un "Williams" komandas nevarētu teikt, ka ir kļuvušas īpaši ātrākas, tāpat kā "McLaren". Luiss Hamiltons kādu laiku brauca pirmajā astotniekā, tomēr finišā atpalika apli no uzvarētāja un palika devītais. Heiki Kovalainens bija vēl lēnāks, turklāt izstājās tehnisku problēmu dēļ.

Kopvērtējumā pēc Spānijas GP pirmajā trijniekā nekas nav mainījies, vienīgi Batona pārsvars pār Barikello pieaudzis vēl par diviem punktiem un nu jau sasniedz 14, kamēr Fetels pēc piecām pirmajām sezonas sacīkstēm līderim zaudē 18 punktus. Konstruktoru kausā "Brawn Mercedes" ir jau 29.5 punktus priekšā "Red Bull Renault".

Spānijas GP rezultāti

1. BUTTON Brawn
2. BARRICHELLO Brawn +13.0s
3. WEBBER Red Bull +13.9s
4. VETTEL Red Bull +18.9s
5. ALONSO Renault +43.1s
6. MASSA Ferrari +50.8s
7. HEIDFELD BMW +52.3s
8. ROSBERG Williams +65.2s
9. HAMILTON McLaren +1 lap
10. GLOCK Toyota +1 lap
11. KUBICA BMW +1 lap
12. PIQUET Renault +1 lap
13. NAKAJIMA Williams +1 lap
14. FISICHELLA Force India +1 lap
R. RAIKKONEN Ferrari +49 laps
R. KOVALAINEN McLaren +59 laps
R. TRULLI Toyota +66 laps
R. BUEMI Toro Rosso +66 laps
R. BOURDAIS Toro Rosso +66 laps
R. SUTIL Force India +66 laps

Skatījumu skaits: 982 | Pievienoja: MuMM | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:

Kopvērtējums

SDAF1 TV

Čats

Reklāma