My site

Ieejas forma

Sveiks: Viesi

 

Profils
Vēstules
Iziet

Šobrīd saitā...


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0
Sākums » 2009 » Maijs » 10 » Barikello pārsteigts par komandas stratēģiju
20:58
Barikello pārsteigts par komandas stratēģiju
Pēc zaudētās uzvaras Spānijas GP izcīņā, vecmeistars Rubenss Barikello izteicies, ka jūtas pārsteigts par komandas vēlmi izmainīt Džensona Batona stratēģiju. Tas faktiski atņēma Barikello iespēju cīnīties par uzvaru.

Startā brazīlietis izvirzījās vadībā un bija ātrāks arī līdz pirmajam pitstopam, taču komanda izlēma, ka viņa mašīnā jāiepilda mazāk degvielas, kamēr Batonam iepildīja vairāk un "pārslēdzās" uz divu boksu apmeklējumu stratēģiju.

"Sacensības sākās labi, man padevās lielisks starts un es izvirzījos vadībā," iesāk Barikello. "Braucu mazliet ātrāk par Džensonu un arī degvielas man bija diviem apļiem vairāk, tāpēc viss izskatījās labi. Tad uzzināju, ka Džensonam ir izmainīta stratēģija un nācās turpināt braukt pēc iespējas ātrāk. Otrajā pitstopā iebraucu apli vai divus ātrāk nekā plānots, jo priekšā bija daudz formulu, plīvoja zilie karogi un es zaudēju laiku."

Pēc pirmajiem diviem boksu apmeklējumiem Rubinju joprojām atradās pirmajā pozīcijā, taču ar trešo riepu komplektu viņš vairs nespēja būt pietiekami ātrs un trešo reizi iebraucot pie mehāniķiem pazaudēja pirmo vietu.

"Trešais riteņu komplekts nebija pārāk labs," spiests atzīt otrās vietas ieguvējs. "Varbūt arī mašīnai kaut kas bija noticis, tāpēc nespēju saglabāt savu ātrumu. Bija grūti noturēt formulu trasē un bija jāsamierinās ar otro vietu. Esmu sarūgtināts, jo neuzvarēju. Jutu, ka uzvara jau ir kabatā, taču no komandas viedokļa rezultāts joprojām ir lielisks."

Barikello ir pārsteigts par to, ka Batonam tika izmainīta stratēģija, jo šādā gadījumā viņš jebkurā gadījumā būtu spiests cīnīties un apdzīt savu komandas biedru trasē vēlreiz.

"Drošības mašīnas dēļ Džensons atradās man tuvāk nekā tas varēja būt, bet man bija vairāk degvielas, ar ko pietiktu vēl vienam vai diviem apļiem," norāda Barikello. "Tobrīd biju priecīgs un kontrolēju sacīkstes gaitu. Šī iemesla dēļ biju pārsteigts, kad Džensonam tika nolemts mainīt stratēģiju uz diviem pitstopiem. Man neatlika nekas cits kā braukt uz riska robežas."

Džensons Batons, kurš izcīnīja jau ceturto uzvaru piecu posmu laikā, pats nav bijis īsti pārliecināts, vai stratēģijas maiņa būs pareizs solis, jo ar smagāku formulu nevar pabraukt tik ātri kā ar vieglu. Rezultātā gan tas atmaksājās un komandas stratēģi var būt priecīgi, ka viņu galvenā cerība uz titulu atkal savācis visvairāk punktus.

"Lai arī rezultāti ir blīvi, mēs aizvien cīnāmies par uzvarām," pirmajos iespaidos dalās Batons. "Ja iet, tad iet, bet ja neiet, tad neiet, kā, piemēram, pagājušajā gadā. Šobrīd es jūtos it kā atrastos pasaules virsotnē. Ar formulas uzlabojumiem esam spējuši panākt to, ka atrodamies turpat un paldies jāsaka arī "Mercedes", bez kuriem tas viss nebūtu iespējams. Sākumā nebiju pārliecināts vai stratēģijas maiņa ir pareizs solis, jo vairāk degvielas nozīmē, ka mašīna kļūst smagāka. Es arī nedomāju, ka trasē atgriezīšos pirms Masas un Fetela, taču to paveicu un turpinājumā vienkārši braucu cik ātri varēju."

Skatījumu skaits: 1007 | Pievienoja: MuMM | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:

Kopvērtējums

SDAF1 TV

Čats

Reklāma