My site

Ieejas forma

Sveiks: Viesi

 

Profils
Vēstules
Iziet

Šobrīd saitā...


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0
Sākums » 2009 » Maijs » 11 » Arī Red Bull nākamgad draud nestartēt
19:23
Arī Red Bull nākamgad draud nestartēt
"Red Bull Racing" kļuvusi par otro komandu dažu dienu laikā, kas skaidri un gaiši paziņojusi, ka negatavojas pieteikties Formula 1 pasaules čempionāta nākamajai sezonai, ja netiks izmainīti nesen FIA apstiprinātie jaunie noteikumi par budžeta griestu samazināšanu.

Tikai nesen ir norimušies pirmie skandāli, kas aizēnoja sezonas pirmos posmus, kad klāt ir jaunais. Šoreiz domstarpības vēršas plašumā starp F1 braucošajām komandām un Starptautisko Automobiļu Federāciju, jo otra puse nav apmierināta ar tās autoratīvo vadības stilu un to, ka komandām nav iespēju apturēt FIA pieņemtos likumus.

Konkrēti šobrīd komandas nevēlas piedalīties čempionātā, kur pastāvēs divas klases - vieni, kas nepārsniedz 40 miljonu Sterliņu mārciņu budžetu gadā un saņem tehnisko brīvību un otri, kas tērē cik grib, bet ir spiesti samierināties ar daudziem ierobežojumiem. "Red Bull" nav vienīgā komanda, kas plāno pamest F1 - par to iepriekš atklāti draudēja arī "Toyota".

"Ja pieņemtie noteikumi netiks mainīti, nākamajā gadā mēs nepiedalīsimies čempionātā," intervijā austriešu laikrakstam "Salzburger Nachrichten" paziņojis komandas īpašnieks Dītrihs Matešics. "Un es ceru, ka to nedarīs arī rūpnīcu komandas. Tādā gadījumā pastāv iespēja, ka tikai divas vai trīs no pašreizējām komandām pieteiksies 2010. gada čempionātam."

"Apstākļi, kas tiek solīti 2010. gadā neļauj mums pieteikties," atzīst Matešics, faktiski apsolot, ka tādā gadījumā no F1 skatuves līdz ar viņiem pazudīs ari "Toro Rosso", kas daļēji pieder viņa kompānijai. "Tomēr es ceru, ka pirms pieteikšanās termiņa beigām tiks sarīkota kopīga tikšanās un lemts par izmaiņām."

Kā vēsta britu izdevums "Autosport", tad tikšanās varētu notiks jau pirms nākamā posma, kas nākamnedēļ risināsies Monako. Pretējā gadījumā izskatās, ka 2010. gada sezonai pieteiksies vienīgi "Williams" un "Force India" komandas, kā ari "Brawn", kas šobrīd atrodas kopvērtējuma vadībā. Šī ir vienīgās komandas, kuru biznesa galvenā daļa sastāv no F1, tāpēc aiziešana varētu nozīmēt to bankrotu.

Skatījumu skaits: 967 | Pievienoja: MuMM | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:

Kopvērtējums

SDAF1 TV

Čats

Reklāma