My site

Ieejas forma

Sveiks: Viesi

 

Profils
Vēstules
Iziet

Šobrīd saitā...


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0
Sākums » 2009 » Maijs » 12 » Ferrari draud pamest Formulu 1
22:46
Ferrari draud pamest Formulu 1
Arī "Ferrari" komanda ir apstiprinājusi, ka nepieteiksies dalībai 2010.gada čempionātam, ja vien tiks izmainīts noteikums par 40 miljonu sterliņu mārciņu budžeta griestiem.

Šodien Maranello notika kompānijas direktoru padomes sēde, pēc kuras tapa skaidrs, ka vienība nav mierā ar FIA darbību un tās plāniem uz noteikumu izmaiņām nākamajā sezonā.

"Noteikumiem jābūt visām komandām vienādiem, noteikumiem jābūt stabiliem, kā arī jāseko FOTA iesāktajam kursam uz metodisku un pakāpenisku izmaksu samazināšanu - tādas ir Formula 1 prioritātes tuvākai nākotnei," teikts "Ferrari" paziņojumā. "Ja šie pamatprincipi netiek ievēroti un 2010.gada noteikumi paliek spēkā tādi, kādi tie šobrīd ir izstrādāti, tad "Ferrari" nedomā startēt nākamā gada Formula 1 čempionātā."

Atgādinām, ka visām komandām - esošajām un jaunajām, savi pieteikumi nākamā gada čempionātam ir jāiesniedz līdz 29.maijam. Pēc Spānijas GP jau "Toyota" un "Red Bull" komandas nāca klajā ar līdzīgiem paziņojumiem un ļoti iespējams, ka tuvākajā laikā arī citas auto ražotāju komandas pievienosies šim boikotam.

Lielākās raizes sagādā plānotais divu klašu čempionāts, kas stāsies spēkā no nākamās sezonas, ja daļa komandas nespēs vai nevēlēsies darboties zem budžeta griestiem.

"Lai gan sākotnēji šī Pasaules Motoru Sporta padomes sēde tika sasaukta tikai, lai izskatītu disciplinārlietu (runa ir par 29.aprīļa sēdi, kurā tika izskatīta "McLaren" lieta), tajā tika pieņemti svarīgi lēmumi, kas paredz, ka pirmo reizi Formula 1 vēsturē 2010.gada sezonā tiks ieviesti divas dažādas noteikumu paketes, kas atšķirsies gan tehniskajā, gan finansiālajā ziņā," teikts "Ferrari" paziņojumā. "Direktoru padome uzskata, ka ja šie noteikumi paliek spēkā Formulā 1, tad "Ferrari" komandas dalība, kas nav tikusi pārtraukta F1 čempionātā kopš tā dibināšanas 1950.gadā, no nākamās sezonas čempionāta tiks atsaukta."

Tāpat "Ferrari" apšauba, ka būs iespējams pārliecinoši un bez šaubu ēnas nodrošināt komandu finanšu stāvokļa un izdevumu kontroli budžeta griestu apstākļos. Turklāt "Ferrari" atsaucas arī uz iepriekš noslēgto trīspusējo ("Ferrari" - FIA - FOM) Konkordijas līgumu 2005.gadā, kas Maranello komandai paredzēja ne tikai priviliģētu statusu, bet arī garantēja stabilitāti pašā Formulā 1.

Tostarp "Ferrari" direktoru padome jau ir deleģējusi Luku di Montidzemolo meklēt alternatīvas iespējas itāļu vienībai uz nākamo sezonu.

""Ferrari" uzticas saviem daudzajiem faniem pasaulē un cer, ka tie sapratīs šo sarežģīto lēmumu, jo tas ir tikai loģisks ņemot vērā "Scuderia" pieeju motoru sportam un konkrēti Formulai 1," lasāms paziņojumā.

Atgādinām, ka tuvākajās dienās jau ir paredzēta FIA prezidenta Maksa Moslija un Lukas di Montidzemolo tikšanās, bet tai sekos FOTA kārtējā sapulce, pēc kuras jau visas komandas centīsies atrast kompromisa variantu, ko piedāvāt FIA.

Skatījumu skaits: 905 | Pievienoja: MuMM | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:

Kopvērtējums

SDAF1 TV

Čats

Reklāma