My site

Ieejas forma

Sveiks: Viesi

 

Profils
Vēstules
Iziet

Šobrīd saitā...


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0
Sākums » 2009 » Maijs » 13 » FIA negrasās reaģēt uz komandu histēriju
18:49
FIA negrasās reaģēt uz komandu histēriju
Starptautiskā Automobiļu Federācija (FIA) ir pārliecināta, ka tai izdosies panākt izlīgumu ar komandām un atrast ceļu kā apmierināt abas puses, tajā pašā strikti norādot, ka tā netaisās reaģēt uz komandu "histēriju", kas šobrīd radusies saistībā ar noteikumu izmaiņām un tām sekojošajiem draudiem pamest Formulu 1.

Neilgi pirms plānotās tikšanās Maksa Moslija un Formula 1 komandu asociācijas (FOTA) starpā, kad tiks runāts par 4 miljonu Sterliņu mārciņu budžeta griestu jautājumu, FIA tehniskais konsultants Tonijs Parnels strikti norāda, ka federācija negrasās atkāpties no iepriekš pieņemtajiem noteikumiem. Pat par spīti tam, ka nu jau četras komandas, tostarp "Ferrari", apstiprinājušas aiziešanu no F1 gadījumā, ja šie noteikumi stāsies spēkā.

"Esmu optimistiski noskaņots," atzīst Parnels. "Lai kad arī netiktu ieviestas kādas prasības, komandas vienmēr ir sūdzējušās. Tā bija, kad ieviesām slēgto parku, dzinēju iesaldēšanu, V10 dzinēju nomaiņu uz V8, KERS... Vienmēr bija kāds, kas teica, ka F1 pagrims. Pieredze liek FIA uz visu histēriju raudzītiem bez emocijām. Cilvēkiem nepatīk izmaiņas."

"Šī lieta ir ļoti svarīga, jo mēs gribam piesaistīt jaunas komandas. Kopš kļuva zināms, ka plānoto 30 miljonu vietā būs nepieciešami 40 miljonu, potenciālo kandidātu saraksts ir paretinājies. Ja atļausim braukt ar lielāku budžetu, tad šīs komandas vienkārši atteiksies no saviem plāniem. Plāns ir tās piesaistīt, tāpēc mēs nevaram to zaudēt."

"Otrkārt, autoražotāji ir ieinteresēti tajā, ka izmaksas tiek ievērojami samazinātas. FIA ir regulatori un mēs redzam situāciju, kāda tā ir kopumā. Paprasiet jebkuram izstudēt F1 komandas vadīšanu un situāciju auto industrijā - visi pateiks, ka tur valda dziļa krīze. Ja esi kādas no šo kompāniju vadītājiem, tad atzīsi, ka mums nepieciešams samazināt šīs izmaksas. Šis ir laiks, kad jāpieņem grūti lēmumi. Lielās komandas ir liela izaicinājuma priekšā un viss, kas tiek darīts, ir risks. Tomēr nedarīt neko būtu nepieņemams risks."

Faktiski lielākā nepatika ir nevis par to, ka sākot ar 2010. gadu budžets tiks ierobežots līdz 40 miljoniem par sezonu, bet gan par to, ka šiem noteikumiem var arī nesekot, tiesa saņemot ievērojamus ierobežojumus tehniskajā ziņā. Parnela atbilde uz to ir vienkārša - visām komandām jāparaksta līgums par budžeta griestu nepārkāpšanu un tādā gadījumā neizveidosies šis "divu nometņu" čempionāts, ko tik ļoti nevēlas vairums pašreizējo vienību.

Skatījumu skaits: 964 | Pievienoja: MuMM | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:

Kopvērtējums

SDAF1 TV

Čats

Reklāma