My site

Ieejas forma

Sveiks: Viesi

 

Profils
Vēstules
Iziet

Šobrīd saitā...


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0
Sākums » 2009 » Maijs » 13 » Renault arī grib izstāties no čempionāta
18:54
Renault arī grib izstāties no čempionāta
"Renault" ir kļuvuši par trešajiem autoražotājiem aiz "Toyota" un "Ferrari", kas paziņojuši par vēlmi nestartēt 2010. gada sezonā tādā gadījumā, ja netiks veiktas vēlamās izmaiņas Formula 1 čempionāta noteikumos. Šobrīd jau puse no komandām ir sagatavojusies boikotēt nākamā gada F1 sezonu.

"Renault" paziņojums nāk tikai dienu pēc tam, kad par gatavību aiziet pavēstījusi leģendārākā F1 komanda "Ferrari". Franču autoražotāji galvenokārt nav mierā ar to, ka FIA nākamās sezonas noteikumus pieņēma bez konsultēšanās ar komandām un to asociāciju FOTA.

"FOTA ir sarūgtināta, ka FIA ir pilnībā ignorējuši mūsu konstruktīvi sagatavotos ieteikumus, tostarp izmaksu samazināšanas plānu laika posmam no 2009. līdz 2012. gadam," teikts oficiālajā paziņojumā. "FIA nekādā formā neveica konsultēšanos ar komandām. FOTA mērķis bija vismaz tikpat, ja ne vēl vairāk, samazināt izmaksas, taču "Renault" uzskata, ka noteikumiem bija jātiek ieviestiem atšķirīgi un tā, lai ar to būtu apmierinātas abas puses."

"Starptautiskās Automobiļu Federācijas centieni ieviest divu veidu tehniskos noteikumus 2010. gada sezonai ir novedusi pie tā, ka "Renault Group" nopietni apsver iespēju nepieteikties pasaules čempionātam. Mūsuprāt, sportā svarīgākais ir konsultēties visām pusēm (FIA, FOM un FOTA), lai sasniegtu maksimāli labu līdzsvaru starp izmaksām un ienākumiem. "Renault" arī uzskata, ka visām komandām Formulā 1 ir jābūt pakļautām vieniem noteikumiem."

Ja neskaita trīs iepriekš nosauktos ražotājus, Dītrihs Matešics apstiprinājis, ka arī "Red Bull" un "Toro Rosso" visticamāk izstāsies no čempionāta, ja pieņemtie noteikumi paliks spēkā. "Renault" boss Flavio Briatore arī izsakās, ka nenāk ne prātā klausīt FIA totalitārismam.

"Mūsu mērķis ir samazināt izmaksas, tajā pašā laikā saglabājot standartus, kas Formulu 1 padara par prestižāko brendu tirgū," saka Briatore. "Mēs vēlamies to sasniegt saskaņotā manierē ar regulējošajiem un komerciālajiem orgāniem, tāpēc atsakāmies samierināties ar vienpusējo vadības stilu, ko šobrīd demonstrē FIA. Ja lēmumi, ko Pasaules Motoru Sporta Padome pieņēma 29. aprīlī netiks mainīti, mums neatliek nekas cits kā izstāties no Formula 1 pasaules čempionāta 2009. gada izskaņā."

Skatījumu skaits: 928 | Pievienoja: MuMM | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:

Kopvērtējums

SDAF1 TV

Čats

Reklāma