My site

Ieejas forma

Sveiks: Viesi

 

Profils
Vēstules
Iziet

Šobrīd saitā...


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0
Sākums » 2009 » Maijs » 23 » Batons un Raikonens pirmajā starta rindā
16:34
Batons un Raikonens pirmajā starta rindā
Monako GP izcīņas kvalifikācijas braucienos jau ceturto reizi šajā sezonā "pole position" izcīnījis kopvērtējuma līderis Džensons Batons no "Brawn" komandas, bet pirmo reizi 2009. gadā no pirmās rindas startēs arī bijušais šo sacīkšu uzvarētājs Kimi Raikonens.

Tikai pašā pēdējā brīdī Batonam par 0.025 sekundēm izdevās pārspēt tā brīža līderi Raikonenu, kurš savu ātrāko apli arī veica pēdējā brīdī. Šī arī ir pirmā reize sezonā, kad no pirmās rindas sacīkstes uzsāks kāds no "Ferrari" pilotiem. Otrajā starta rindā svētdien stāsies Batona komandas biedrs Rubenss Barikello, bet "Brawn" dueta sīvākais sāncensis Sebastians Fetels kvalifikācijā ieņēma ceturto vietu.

Ja līdz šim nekādu pārsteigumu nesagādāja situācijas, kad pirmajā kvalifikācijas kārtā paliek "Force India" vai "Toro Rosso" braucēji, tad Monako scenārija izrādījās krietni citāds. Aizvadītā gada Monako GP uzvarētājs Luiss Hamiltons nesavaldīja savas "McLaren" formulas aizmuguri un ietriecās barjerās pirms "Mirabeu", kā dēļ sesijas izskaņā tika nobīdīts uz 15. vietu. Viņa dēļ uz laiku trase izkāra sarkanos karogus, bet pats braucējs boksos atgriezās kājām.

Vēl lēnāki bija "BMW Sauber" un "Toyota" braucēji. Ja sezonas sākumā šī četrotne tika uzskatīta par iespējamajiem čempioniem, tad sezonas sestajā posmā Niks Haidfelds un Roberts Kubica startēs no priekšpēdējās, bet Jarno Trulli un Timo Gloks - pēdējās rindas.

Gloks bija viens no tiem, kas kvalifikācijas pirmajā daļā saslīdēja, taču par laimi tas notika vietā, kur atrodas viena no retajām drošības joslām, līdz ar to viņa spēkrats necieta. "Ferrari" pilots Felipe Masa saslīdēja "Swimming Pool" sektorā, taču ar purngalu aizķēra barjeru un salauza priekšējo antispārnu. Bojājumi gan nebija tik lieli, lai tos ātri nenovērstu un mehāniķi savu darbu boksos paveica pietiekami ātri, lai brazīlietis varētu atgriezties trase un neriskētu zaudēt jau pirmajā daļā. Ātrāko apļa laiku uzrādīja Niko Rosbergs no "Williams".

Gana lielu pārsteigumu kvalifikācijā sagādāja "Force India" komanda, kuras abi piloti spēja iekļūt otrajā kvalifikācijas kārtā. Kopš 2008. gada sezonas pirmā posma, kad "indieši" debitēja Formulā 1, tikai reizi Džankarlo Fisikellam bija izdevies kvalificēties augstākā pozīcijā. Pērn Moncā itālis startēja divpadsmitais, bet šoreiz ierindojās 13. vietā, kamēr viņa pārinieks Adrians Zutils bija 15. ātrākais. Kopā ar viņiem otro kvalifikācijas kārtu nepārvarēja "Toro Rosso" duets Sebastiens Buemi un Sebastians Burdē, kā arī Nelsons Pikē juniors. "Renault" otrais numurs arī pamanījās saslīdēt pēdējā līkumā. Ātrākais aplis šoreiz Kimi Raikonenam.

Kā jau tas ir ierasts, pirmās starta pozīcijas īpašnieks noskaidrojās tikai pēdējā brīdī. Neilgi pirms sesijas beigām vadībā atradās Sebastians Fetels, kurš visā kvalifikācijas braucienu garumā izskatījās ļoti ātrs, taču tad "Red Bull" pilotu pārspēja gan Raikonens, gan Batons, bet vēl mirkli vēlāk arī Barikello. Šie četri braucēji Monako GP tad arī sadalīs pirmo starta rindu. Felipe Masa arī trešajā kvalifikācijā pamanījās salauzt mašīnas priekšējo daļu, kas viņam, iespējams, patraucēja cīņu par "pole position", taču aizvadītas sezonas vicečempions spēja noturēties piektajā vietā, priekšā Niko Rosbergam.

"Williams" formulas šodien izskatījās ļoti ātras un brīžiem likās, ka vācietis patiešām ir spējīgs beidzot tikt pie kārotās pirmās vietas. Tā gan bija tikai sakumā un viņš startēs no trešās rindas, kamēr Kazuki Nakadžima pēc iekļūšanas trešajā kārtā nespēja sastādīt nekādu konkurenci un palika desmitais. Starp viņiem iespraucās Heiki Kovalainens, Marks Vēbers un Fernando Alonso, kurš pēc ātrākā apļa laika uzrādīšanas trešajos treniņbraucienos tomēr neattaisnoja uz viņu liktās cerības.

Kvalifikācijas braucienu rezultāti

1. Jenson Button, Brawn GP, 1′14.902
2. Kimi Raikkonen, Ferrari, 1′14.927
3. Rubens Barrichello, Brawn GP, 1′15.077
4. Sebastian Vettel, Red Bull, 1′15.271
5. Felipe Massa, Ferrari, 1′15.437
6. Nico Rosberg, Williams-Toyota, 1′15.455
7. Heikki Kovalainen, McLaren-Mercedes, 1′15.516
8. Mark Webber, Red Bull-Renault, 1′15.653
9. Fernando Alonso, Renault, 1′16.009
10. Kazuki Nakajima, Williams-Toyota, 1′17.344
11. Sebastien Buemi, Toro Rosso-Ferrari, 1′15.833
12. Nelson Piquet Jnr, Renault, 1′15.837
13. Giancarlo Fisichella, Force India-Mercedes, 1′16.146
14. Sebastien Bourdais, Toro Rosso-Ferrari, 1′16.281
15. Adrian Sutil, Force India-Mercedes, 1′16.545
16. Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes, 1′16.264
17. Nick Heidfeld, BMW, 1′16.264
18. Robert Kubica, BMW, 1′16.405
19. Jarno Trulli, Toyota, 1′16.548
20. Timo Glock, Toyota, 1′16.788

Skatījumu skaits: 1638 | Pievienoja: MuMM | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:

Kopvērtējums

SDAF1 TV

Čats

Reklāma