My site

Ieejas forma

Sveiks: Viesi

 

Profils
Vēstules
Iziet

Šobrīd saitā...


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0
Sākums » 2009 » Maijs » 24 » Batons izcīna kārtējo uzvaru
18:05
Batons izcīna kārtējo uzvaru
Ar vairāk kā pārliecinošu sniegumu Monako ielās šodien par F1 pasaules čempionāta sestā posma uzvarētāju kļuva "Brawn" līderis Džensons Batons, kuram tā bija jau piektā uzvara 2009. gadā. Viņa komandas biedrs Rubenss Barikello ieņēma otro vietu, bet pirmo reizi šosezon uz pjedestāla kāpa "Ferrari" komandas braucējs Kimi Raikonens.

Sacensību starts aizritēja bez starpgadījumiem un būtiskas izmaiņas pirmajā desmitniekā nenotika. Vienīgi no trešās pozīcijas startējušais Barikello spēja apdzīt Raikonenu un pirmajā līkumā iekārtoties aiz sava komandas biedra Batona, kurš ļoti pārliecinoši izmantoja savas "pole position" priekšrocības.

Sākumā no sekotājiem atrāvās abas "Brawn Mercedes" formulas, taču apļiem ritot Barikello tempu saglabāt nespēja un līdz pirmajiem boksu apmeklējumiem brauca pāris sekundes priekšā Raikonenam. Boksu apmeklējumu sērija neko nemainīja - Batons saglabāja savu tobrīd iekrāto 15 sekunžu pārsvaru, bet Barikello nepalaida priekšā Raikonenu.

Atlikušajā sacīkšu daļā, arī otro pitstopu laikā, nekas nemainījās, jo Batons neapdraudēts bez jebkādām raizēm turpināja braukt pretī piektajai uzvarai sešu posmu laikā, bet Barikello droši turējās priekšā Raikonenam. Vienīgi otrs "Ferrari" pilots Felipe Masa spēja pietuvoties komandas biedram, tomēr ne mirkli tā pa īstam neapdraudot Kimi cerības uz pjedestālu.

Kamēr pirmais trijnieks īpaši spraigos dueļos neiesaistījās, sacensību pirmajos apļos to paspēja izdarīt Masa. Startējis no piektās pozīcijas, viņš vairāku apļu garumā turējās aiz lēnāk braucošā Sebastiana Fetela. Ļoti velēdamies nepazaudēt dārgo laiku, brazīlietis sešus apļus pēc starta izejā no tuneļa mēģināja tikt garām "Red Bull" pilotu, taču noīsināja līkumu un bija spiests Fetelu laist atpakaļ savā ceturtajā vietā. To veiksmīgi izmantoja Niko Rosbergs, kurš apdzina Masu. Aizvadītās sezonas vicečempionam nācās pasvīst, lai boksu apmeklējumu laikā tiktu garām vācietim.

Fetels galu galā kļuva lēns un palaida priekšā vairākus braucējus, vēlāk piedzīvojot avāriju un beidzot. Ķīnas GP uzvarētājam šī bija pirmā reize pēc trīs rezultatīviem posmiem, kad netika gūts neviens punkts. Toties piektajā vietā finišēja viņa komandas biedrs Marks Vēbers.

Līdz sestajai vietai beigās aizsniedzās Rosbergs, aiz sevis atstājot neizteiksmīgi braucošo Fernando Alonso, kamēr pēdējo punktu savā īpašumā ieguva Sebastians Burdē. Tā bija pirmā reize kopš Austrālijas GP, kad "Toro Rosso" pilots tiek pie punkta.

Vismaz pie pāris pirmajiem punktiem sezonā būtu ticis Heiki Kovalainens, taču "McLaren" pilots piedzīvoja avāriju 25 apļus pirms finiša. Tikmēr tikai soli no pirmā punkta palika "Force India" komanda, jo Džankarlo Fisikella aizcīnījās pat līdz devītajai pozīcijai. Tieši pretēji - regresu turpina piedzīvot "BMW" un "Toyota" rūpnīcas, kas ne mirkli nevarēja cerēt uz iekļūšanu pirmajā astotniekā.

Tagad kopvērtējumā Džensons Batons pārsvaru pār savu tuvāko sekotāju palielinājis jau līdz 16 punktiem. Otro vietu aizvien ieņem Barikello, bet tālāk seko abi "Red Bull" piloti - Fetels un Vēbers. Komandu vērtējumā "Red Bull" ir 43.5 punktus priekšā "Red Bull Mercedes". Nākamais posms pēc divām nedēļām Turcijā.

Monako GP rezultāti

1. BUTTON Brawn
2. BARRICHELLO Brawn +7.6s
3. RAIKKONEN Ferrari +13.4s
4. MASSA Ferrari +15.1s
5. WEBBER Red Bull +15.7s
6. ROSBERG Williams +33.5s
7. ALONSO Renault +37.8s
8. BOURDAIS Toro Rosso +63.1s
9. FISICHELLA Force India +65.0s
10. GLOCK Toyota +1 lap
11. HEIDFELD BMW +1 lap
12. HAMILTON McLaren +1 lap
13. TRULLI Toyota +1 lap
14. SUTIL Force India +1 lap
15. NAKAJIMA Williams +2 laps
16. KOVALAINEN McLaren +27 laps
17. KUBICA BMW +50 laps
18. VETTEL Red Bull +63 laps
19. PIQUET Renault +68 laps
20. BUEMI Toro Rosso +68 laps

Skatījumu skaits: 1651 | Pievienoja: MuMM | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:

Kopvērtējums

SDAF1 TV

Čats

Reklāma